Эзэгтэй таны амралтын өдөрт зориулж Орос солянка шөл хийх аргаас хүргэж байна.
/1 порц солянканы жор-Порцын тоог нэмэх бол орцыг үржүүлж бодоход болно/
450 гр үхрийн мах /нимгэн хэрчсэн/
2 жижиг зайдас
250 гр гахайн мах эсвэл хиам /нимгэн хэрчсэн/
2 лууван /дөрвөлжилж хэрчсэн/
1 сонгино /жижиглэж хэрчсэн/
1 цагаан лууван /дөрвөлжилж хэрчсэн/
1 даршилсан өргөст хэмх
1 хоолны халбага томатны соус
1 лааз нухашласан улаан лооль
1/2-1 аяга ус
5 мөөг, хэрчсэн
1 хоолны халбага гурил
11 хар чидун жимс /хэрчсэн/
Давс, перец
1 хоолны халбага цөцгий
1 хэрчим лимон
Хийх арга:
1. Хоолны саваа тослоно
2. Сонгиноо цагирган хэлбэрээр нимгэн хэрчээд 3-4 минут орчим шарна
3. Даршилсан өргөст хэмхээ урт нарийхан хэрчээд, сонгино дээрээ нэмнэ
4. Дээр нь томатны соусаа хийгээд 3-4 минут хутгаж шарна
5. Дээр нь махан бүтээгдэхүүнүүдээ хийж шарж байгаад, ус, томатны нухашаа хийж удаан чанагчинд 4 цаг орчим буцалгана. /Жирийн саванд 40-50 минут орчим буцалгахад болно/
5. Гаргахаасаа 10-15 минутын өмнө мөөг, оливоо хийгээд, гурил хийж өтгөрүүлнэ. Давс перецээр амтлана.
6. Тавгалаад дээр нь цөцгий дусааж, хэрчим лимоноо тавиад олгоно.
Холбоотой мэдээ
-
Даваажаргал (November 29, 2014 9:03:06 pm )
Их сайхан хоол байна баярлалаа
-
тртр (November 30, 2014 2:01:26 pm )
4 tsag huleenee gej
-
ee (November 30, 2014 5:39:43 pm )
Ямар ч юм уншсан дүрмийн болон логикийн алдаа хэвийн үзэгдэл болжээ. 450гр үхрийн мах .2 сосиска .250 гр гахайн мах нэлээн хэдэн таваг шөлөнд хүрэлцэнэ.
-
ЯМАРЧ ХЭЦҮҮ ЮМ БЭ ДЭЭ (December 01, 2014 1:01:44 pm )
ядаж зөв орчуулаад тавьлдаа
-
orosiin oytan (December 01, 2014 2:56:03 pm )
iim aimaar ortstoi bas nul olib orosiin haa ch hiideggui mongolist shul bn eniig bichsen mal icheech
-
mgl (December 01, 2014 2:58:18 pm )
luubanguudaa tuuhiigeer ni idehuu 4 tsag butsalgasan shul stujin bolnooo doo kkkkkkkkkkkkkk
6 Comments