Хүнсний бүтээгдэхүүнийг ил задгай эрүүл ахуйн шаардлага хангаагүй нөхцөлд хадгалах, тээвэрлэх, худалдаалсанаас чанар аюулгүй байдлаа тодорхой хэмжээгээр алдаж болзошгүй байдаг. Хадгалах орчны хэм, чийглэг зэрэг бичил цаг уурын үзүүлэлт хувирснаас хүнсний бүтээгдэхүүнд бичил биетэн үржиж, уураг, тос, нүүрс ус задарч, хүчилтөрөгчийн нөлөөгөөр исэлдэх урвал явагдаж улмаар чанар муудахаас гадна эрүүл ахуйн аюулгүй байдал алдагддаг. Хүнсний ногоо, жимс болон түргэн муудаж гэмтэх хүнсний бүтээгдэхүүнийг хөргүүргүй, ил задгай эрүүл ахуйн шаардлага хангаагүй нөхцөлөөс худалдан авч түүхийгээр, угаалгүй, хальслаагүй идсэн тохиолдолд эмгэг төрүүлэгч нян /хортой нян/ болон пестицидийг агуулж байх магадлалтай тул та хоол хүнснээс гаралтай хордлого болон хавдарт өртөх эрсдэлтэй юм.
Худалдаж авахгүй байхыг зөвлөж байна: Хүнсний бүтээгдэхүүний хадгалах хугацаа хэтэрсэн Сав, баглаа боодол нь урагдаж гэмтсэн. Лаазалсан бүтээгдэхүүний сав нь зэвэрсэн, хонхойж цохигдсон, хий дүүрч таг нь пөмбийсөн, дарахад хонхолзож байвал Өндөгний өнгө нь өөрчлөгдсөн, хагарч цуурсан, гадна тал нь бохирдсон Шилэнд савласан бүтээгдэхүүнд булингар, тунадас, хөгц үүссэн байвал Хиам, өндөг, бялуу, студень, майонез, зууш зэрэг түргэн мууддаг хүнсний бүтээгдэхүүнийг хөргүүргүй, ил задгай нөхцөлд борлуулж байвал Хүнсний бүтээгдэхүүний хэвийн өнгө, үнэр, төлөв байдал нь өөрчлөгдөж, муудсан шинж тэмдэг илэрсэн бол тухайн хүнсний бүтээгдэхүүний чанар алдагдаж, өвчин, эмгэг үүсгэгч бичил биетэн өсөж үржсэн байж болзошгүй. ИРГЭН ТА: Хэрэглэж буй бүтээгдэхүүнийхээ чанар, баталгаажилт, хадгалж байгаа болон худалдаалж буй газрын нөхцөл, эрүүл ахуйн шаардлага хангагдсан эсэхэд хяналт тавьж өөрийн болон гэр бүлийн гишүүдийн эрүүл мэндийг хамгаалснаар улс эх орныхоо хүнсний аюулгүй байдлыг хангуулах ажлын эхлэл болно. Хүнсний бүтээгдэхүүнийг эрүүл ахуйн шаардлага хангасан газраас шинэхэн, чанартай, аюулгүй хүнсний бүтээгдэхүүн сонгож хэрэглэх Ил задгай бие засахгүй, бохир ус асгахгүй байх Цэвэр ус хэрэглэх буюу усыг ариутгаж, халдваргүйжүүлж хэрэглэх Жимсийг угааж, хальсалж, хэрэглэх зэрэг энгийн арга хэмжээг авснаар нянгийн аюулыг багасгах боломжтой Хүнсний бүтээгдэхүүнийг шүүрхий болон түүхийгээр хэрэглэхгүй байх Хүнсний зүйлтэй харьцахаасаа өмнө, хоол унд бэлтгэх, идэхийн өмнө, гараа бохирдох тухай бүр угаахыг ЗӨВЛӨЖ байна. ИРГЭН ТА ХУУЛИАР ХҮЛЭЭСЭН ҮҮРГЭЭ БИЕЛҮҮЛ!!!
1. Гарал үүсэл нь тодорхой, баталгаатай хүнс сонгон хэрэглэж, өөрийн болон гэр бүлийн гишүүдийнхээ эрүүл мэндээ хамгаал!
2. Өөрийн бие махбодид зайлшгүй шаардлагатай шим тэжээллэг бодисыг зохистой харьцаагаар агуулсан хүнс хэрэглэ!
3. Хүнсийг зориулалт, зааврын дагуу хадгалах, бэлтгэх, боловсруулан өөрийгөө болон гэр бүлийн гишүүдээ хоол хүнснээс шалтгаалах өвчлөлөөс сэргийл!
МУУ ХҮНС ТАНЫГ ҮХЭЛД ХҮРГЭХ ЭРСДЭЛТЭЙ!!! Эрүүл мэнд, боловсрол, соёлын хяналтын хэлтэс
Хүнсний бүтээгдэхүүнийг ил задгай эрүүл ахуйн шаардлага хангаагүй нөхцөлд хадгалах, тээвэрлэх, худалдаалсанаас чанар аюулгүй байдлаа тодорхой хэмжээгээр алдаж болзошгүй байдаг.
Хадгалах орчны хэм, чийглэг зэрэг бичил цаг уурын үзүүлэлт хувирснаас хүнсний бүтээгдэхүүнд бичил биетэн үржиж, уураг, тос, нүүрс ус задарч, хүчилтөрөгчийн нөлөөгөөр исэлдэх урвал явагдаж улмаар чанар муудахаас гадна эрүүл ахуйн аюулгүй байдал алдагддаг.
Хүнсний ногоо, жимс болон түргэн муудаж гэмтэх хүнсний бүтээгдэхүүнийг хөргүүргүй, ил задгай эрүүл ахуйн шаардлага хангаагүй нөхцөлөөс худалдан авч түүхийгээр, угаалгүй, хальслаагүй идсэн тохиолдолд эмгэг төрүүлэгч нян /хортой нян/ болон пестицидийг агуулж байх магадлалтай тул та хоол хүнснээс гаралтай хордлого болон хавдарт өртөх эрсдэлтэй юм.
Худалдаж авахгүй байхыг зөвлөж байна:
Хүнсний бүтээгдэхүүний хадгалах хугацаа хэтэрсэн
Сав, баглаа боодол нь урагдаж гэмтсэн.
Лаазалсан бүтээгдэхүүний сав нь зэвэрсэн, хонхойж цохигдсон, хий дүүрч таг нь пөмбийсөн, дарахад хонхолзож байвал
Өндөгний өнгө нь өөрчлөгдсөн, хагарч цуурсан, гадна тал нь бохирдсон
Шилэнд савласан бүтээгдэхүүнд булингар, тунадас, хөгц үүссэн байвал
Хиам, өндөг, бялуу, студень, майонез, зууш зэрэг түргэн мууддаг хүнсний бүтээгдэхүүнийг хөргүүргүй, ил задгай нөхцөлд борлуулж байвал
Хүнсний бүтээгдэхүүний хэвийн өнгө, үнэр, төлөв байдал нь өөрчлөгдөж, муудсан шинж тэмдэг илэрсэн бол тухайн хүнсний бүтээгдэхүүний чанар алдагдаж, өвчин, эмгэг үүсгэгч бичил биетэн өсөж үржсэн байж болзошгүй.
ИРГЭН ТА:
Хэрэглэж буй бүтээгдэхүүнийхээ чанар, баталгаажилт, хадгалж байгаа болон худалдаалж буй газрын нөхцөл, эрүүл ахуйн
шаардлага хангагдсан эсэхэд хяналт тавьж өөрийн болон гэр бүлийн гишүүдийн эрүүл мэндийг хамгаалснаар улс эх орныхоо хүнсний аюулгүй байдлыг хангуулах ажлын эхлэл болно.
Хүнсний бүтээгдэхүүнийг эрүүл ахуйн шаардлага хангасан газраас шинэхэн, чанартай, аюулгүй хүнсний бүтээгдэхүүн сонгож хэрэглэх
Ил задгай бие засахгүй, бохир ус асгахгүй байх
Цэвэр ус хэрэглэх буюу усыг ариутгаж, халдваргүйжүүлж хэрэглэх
Жимсийг угааж, хальсалж, хэрэглэх зэрэг энгийн арга хэмжээг авснаар нянгийн аюулыг багасгах боломжтой
Хүнсний бүтээгдэхүүнийг шүүрхий болон түүхийгээр хэрэглэхгүй байх
Хүнсний зүйлтэй харьцахаасаа өмнө, хоол унд бэлтгэх, идэхийн өмнө, гараа бохирдох тухай бүр угаахыг ЗӨВЛӨЖ байна.
ИРГЭН ТА ХУУЛИАР ХҮЛЭЭСЭН ҮҮРГЭЭ БИЕЛҮҮЛ!!!
1. Гарал үүсэл нь тодорхой, баталгаатай хүнс сонгон хэрэглэж, өөрийн болон гэр бүлийн гишүүдийнхээ эрүүл мэндээ хамгаал!
2. Өөрийн бие махбодид зайлшгүй шаардлагатай шим тэжээллэг бодисыг зохистой харьцаагаар агуулсан хүнс хэрэглэ!
3. Хүнсийг зориулалт, зааврын дагуу хадгалах, бэлтгэх, боловсруулан өөрийгөө болон гэр бүлийн гишүүдээ хоол хүнснээс шалтгаалах өвчлөлөөс сэргийл!
Эрүүл мэнд, боловсрол, соёлын хяналтын хэлтэс
– See more at: http://www.wikimon.mn/content/55209.shtml#sthash.TyEWXAut.dpuf
Хадгалах орчны хэм, чийглэг зэрэг бичил цаг уурын үзүүлэлт хувирснаас хүнсний бүтээгдэхүүнд бичил биетэн үржиж, уураг, тос, нүүрс ус задарч, хүчилтөрөгчийн нөлөөгөөр исэлдэх урвал явагдаж улмаар чанар муудахаас гадна эрүүл ахуйн аюулгүй байдал алдагддаг.
Хүнсний ногоо, жимс болон түргэн муудаж гэмтэх хүнсний бүтээгдэхүүнийг хөргүүргүй, ил задгай эрүүл ахуйн шаардлага хангаагүй нөхцөлөөс худалдан авч түүхийгээр, угаалгүй, хальслаагүй идсэн тохиолдолд эмгэг төрүүлэгч нян /хортой нян/ болон пестицидийг агуулж байх магадлалтай тул та хоол хүнснээс гаралтай хордлого болон хавдарт өртөх эрсдэлтэй юм.
Худалдаж авахгүй байхыг зөвлөж байна:
Хүнсний бүтээгдэхүүний хадгалах хугацаа хэтэрсэн
Сав, баглаа боодол нь урагдаж гэмтсэн.
Лаазалсан бүтээгдэхүүний сав нь зэвэрсэн, хонхойж цохигдсон, хий дүүрч таг нь пөмбийсөн, дарахад хонхолзож байвал
Өндөгний өнгө нь өөрчлөгдсөн, хагарч цуурсан, гадна тал нь бохирдсон
Шилэнд савласан бүтээгдэхүүнд булингар, тунадас, хөгц үүссэн байвал
Хиам, өндөг, бялуу, студень, майонез, зууш зэрэг түргэн мууддаг хүнсний бүтээгдэхүүнийг хөргүүргүй, ил задгай нөхцөлд борлуулж байвал
Хүнсний бүтээгдэхүүний хэвийн өнгө, үнэр, төлөв байдал нь өөрчлөгдөж, муудсан шинж тэмдэг илэрсэн бол тухайн хүнсний бүтээгдэхүүний чанар алдагдаж, өвчин, эмгэг үүсгэгч бичил биетэн өсөж үржсэн байж болзошгүй.
ИРГЭН ТА:
Хэрэглэж буй бүтээгдэхүүнийхээ чанар, баталгаажилт, хадгалж байгаа болон худалдаалж буй газрын нөхцөл, эрүүл ахуйн
шаардлага хангагдсан эсэхэд хяналт тавьж өөрийн болон гэр бүлийн гишүүдийн эрүүл мэндийг хамгаалснаар улс эх орныхоо хүнсний аюулгүй байдлыг хангуулах ажлын эхлэл болно.
Хүнсний бүтээгдэхүүнийг эрүүл ахуйн шаардлага хангасан газраас шинэхэн, чанартай, аюулгүй хүнсний бүтээгдэхүүн сонгож хэрэглэх
Ил задгай бие засахгүй, бохир ус асгахгүй байх
Цэвэр ус хэрэглэх буюу усыг ариутгаж, халдваргүйжүүлж хэрэглэх
Жимсийг угааж, хальсалж, хэрэглэх зэрэг энгийн арга хэмжээг авснаар нянгийн аюулыг багасгах боломжтой
Хүнсний бүтээгдэхүүнийг шүүрхий болон түүхийгээр хэрэглэхгүй байх
Хүнсний зүйлтэй харьцахаасаа өмнө, хоол унд бэлтгэх, идэхийн өмнө, гараа бохирдох тухай бүр угаахыг ЗӨВЛӨЖ байна.
ИРГЭН ТА ХУУЛИАР ХҮЛЭЭСЭН ҮҮРГЭЭ БИЕЛҮҮЛ!!!
1. Гарал үүсэл нь тодорхой, баталгаатай хүнс сонгон хэрэглэж, өөрийн болон гэр бүлийн гишүүдийнхээ эрүүл мэндээ хамгаал!
2. Өөрийн бие махбодид зайлшгүй шаардлагатай шим тэжээллэг бодисыг зохистой харьцаагаар агуулсан хүнс хэрэглэ!
3. Хүнсийг зориулалт, зааврын дагуу хадгалах, бэлтгэх, боловсруулан өөрийгөө болон гэр бүлийн гишүүдээ хоол хүнснээс шалтгаалах өвчлөлөөс сэргийл!
Эрүүл мэнд, боловсрол, соёлын хяналтын хэлтэс
– See more at: http://www.wikimon.mn/content/55209.shtml#sthash.TyEWXAut.dpuf
Холбоотой мэдээ
Comments are closed.