Куба улс элсэн чихрийг өөр технологиор үйлдвэрлэж эхэллээ.
Энэхүү шинэ технологи нь хугацаа хэмнэж, үйлдвэрлэлийн үр өгөөжийг хэд дахин нэмэгдүүлэх гэнэ. Эх сурвалжуудын мэдээлж буйгаар ингэж үйлдвэрлэсэн элсэн чихэр нь илүү өндөр үнээр зарагдах гэнэ. Мөн үүнийг гадаад орнууд руу экспортлох аж.
Шинжээчид шинэ технологиор үйлдвэрлэсэн бүтээгдэхүүний чанарыг судлажээ. Судалгааны дүн эерэг гарсан төдийгүй үйлдвэрлэл 15-17 мянган тонноор өсчээ.
Засгийн газрын мэдээллээс авч үзэхэд энэхүү үзүүлэлт нь өнгөрсөн жилийнхийг бодвол 20 хувиар нэмэгдсэн байгаа гэнэ.
Холбоотой мэдээ
Comments are closed.