Орц
Хаш 800 г
Улаан лооль 100 г
Бөөрөнхий сонгино 50 г
Ногоон сонгино (навчит ногоо) Бага зэрэг
Ургамлын тос 60 мл
Амтлагч:
Мөөг амтлаг 1 ц.х
Хар перец 1/3 ц.х
Давс Тохируулах
Улаан лоолийн сүүмс 50 г
Хийх арга
- Хашийг хальслаж уртааш нь хувааж тал дугуй хэлбэртэй нимгэн хавтгай, бөөрөнхий сонгиныг тал цагирга, улаан лоолийг сармис хэлбэртэй хэрчинэ.
- Хайруулын тавганд ургамлын тос хийж сайтар халаагаад бөөрөнхий сонгино, хашийг шарна. Дээр нь улаан лоолийн сүүмс нэмж нам гал дээр жигнэж болгоно.
- Гаргахын өмнө ногоон сонгино эсвэл ногоон навчит ногоо (бууцай гэх мэт), сармис хэлбэртэй хэрчсэн улаан лооль хийж хутгаад бага зэрэг жигнэнэ.
- Жигнэсэн хашийг будаа болон ногооны хачиртай олгоно.
Холбоотой мэдээ
Comments are closed.