Гадаа хүйтний улирал ирж байгаатай холбогдуулан нэгэн уураг, тэжээл, амин дэм ихтэй хоолны жорыг та бүхэндээ санал болгоё. Уг хоолыг халуун ам бүлээрээ оройн хоолондоо хийж зоогловол тохиромжтой. Туршаад үзээрэй эзэгтэй нар аа.
-
1
Гахайн махаа давс, перцээр сайтар амтлан оливын тосонд бор шар болтол нь өнгөн талыг бага зэрэг болгоод гаргана.
-
Бэлтгэсэн хар мөөгөө дээрхийн адил давс, перцээр амталж тосонд бага зэрэг хуурч хайруулын тавагнаас гаргана.
-
3
Хайруулын тавганд 200-300гр тахианы шөл хийж буцалгана. Шөлөндөө 2 хоолны халбага гич мөн ганга хийж өтгөн сүмс болтол нь зөөлөн гал дээр хутган буцалгана.
-
4
Сүмс бэлэн болсны дараа гахайн мах, мөөгөө хийж болтол нь хуурна.
-
5
30-40 гр оливын тосонд 10-20 гр элсэн чихэр хийж хайлуулаад халаасны дараа улаан болон ногоон сонгиныг хийж хуурна. Ингэхэд сонгино өөрийн амтны хажуугаар чихэрлэг сайхан амттай болдог. Уг амтлагчаараа гахайн мах, мөөгөө болсны дараа амталж болно.
Холбоотой мэдээ
Comments are closed.