
Орц: Хонины мах нэг кг, төмс болон шар лууван тус бүр хагас, ургамлын тос 60 гр, сармис 10 гр, лаазалж дарсан чинжүү 80 гр, томатны нухаш /пюре/ 40 гр, хуурай цагаан дарс 40 гр, лаазалсан ногоон вандуй 100 гр, гахайн утсан хавирга 60 гр, сонгино 100 гр, гахайн давстай өөх 40 гр, лаврын навч, повоор давс.
Хийх арга: Хонины махыг шоо дөрвөлжин хэрчээд ургамлын тосонд шарж, жижиг дөрвөлжин хэрчсэн гахайн өөхөө нэмж үргэлжлүүлэн шарна. Шарсан мах, сармис, шар лууван, няцалсан сармис, дарсан чинжүү, томатны нухаш, хуурай цагаан дарс, лаазалсан ногоон вандуй, нимгэн хавтгай хэрчсэн утсан мах зэргээ гүнзгий саванд хийж гүйцэд жигнэнэ. Таваглаад яншуйн жижиглэсэн навч цацна.
Тахианы махтай эрдэнэ шишийн зууш
Орц: Тахианы шарсан мах 400 гр, ногоон, эсвэл улаан амтлаг чинжүү нэг ширхэг, исгэлэн алим нэг ширхэг, нимбэгний шvvс хоолны хоёр халбага, лаазалсан эрдэнэ шиш 400 гр, усан үзэмний шүүс хоолны дөрвөн халбага, давс ба элсэн чихэр хагас цайны халбага, эрдэнэ шишийн тос хоолны хоёр халбага, ногоон сонгино нэг ширхэг. Бэлтгэх хугацаа 40 минут.
Орц: Тахианы шарсан мах 400 гр, ногоон, эсвэл улаан амтлаг чинжүү нэг ширхэг, исгэлэн алим нэг ширхэг, нимбэгний шvvс хоолны хоёр халбага, лаазалсан эрдэнэ шиш 400 гр, усан үзэмний шүүс хоолны дөрвөн халбага, давс ба элсэн чихэр хагас цайны халбага, эрдэнэ шишийн тос хоолны хоёр халбага, ногоон сонгино нэг ширхэг. Бэлтгэх хугацаа 40 минут.
Хийх арга: Тахианы махаа яс, хальснаас нь салгаад, нэг см өргөнтэй хэрчинэ. Амтат чинжүүгээ уртааш нь зүсээд цэвэрлэнэ. Чинжүүгээ угаагаад шоо дөрвөлжин хэлбэртэйгээр жижигхэн хэрчинэ. Дараа нь алимаа сайтар угааж хатаагаад дөрвөн хэсэгт хуваана. Голыг нь цэвэрлэсний дараа мөн шоо хэлбэртэйгээр хэрчинэ. Өнгийг нь харлуулахгvйн тулд нимбэгний шүүс хийнэ.
Эрдэнэ шишийн үрээ зуушны саванд хийж алим, чинжүү, тахианы махтайгаа хольж хутгана. Үлдсэн нимбэгний шүүсээ усан үзмийн шүүс, давс, элсэн чихэртэй хольно. Дээр нь ургамлын тос нэмнэ.
Сүмсээ зуушиндаа хольж сайтар хутгана. Сонгиноо цагираг хэлбэрээр хэрчээд салатаа чимнэ.
Эх сурвалж: Шуурхай.мн
Холбоотой мэдээ
Comments are closed.